Himaalaja sool

Himaalaja roosa sool on meresool, mis tekkis üle 250 miljoni aasta tagasi Permi väljasuremise aegadel, mis viis iidse ookeani väljakeemiseni. Himaalaja roosa soola kasutatakse laialdaselt toiduvalmistamises lauasoola asemel, sealhulgas ka roogade kaunistamiseks.

Kategooriad: ,

Kirjeldus

Himaalaja roosa sool on meresool, mis tekkis üle 250 miljoni aasta tagasi Permi väljasuremise aegadel, mis viis iidse ookeani väljakeemiseni. Järgnevatel perioodidel maakoort korduvalt tabanud geoloogilised mõjutused viisid kontinentide tekkeni. India on olnud kunagi eraldi kontinent, mis liikus aeglaselt Euraasia poole, kuni ühines sellega, sulgedes seeläbi Tethyse (iidse ookeani). Triiase perioodil (248 kuni 213 mln aastat tagasi) hakkas Pangaea superkontinent lõhenema hiiglaslikuks Gondwanaks ja Lauraasiaks. Neid eraldas pikk Tethyse ookean. Nende ühinemise paika tekkis Himaalaja mäestik. Kunagi kontinente eraldanud ookeani sool suruti välja 3000 meetri kõrgusel asuvale platoole. Vulkaanilised protsessid jätkusid, ning sool sulas, segunedes magmaga, mis tingiski soola roosa värvuse ja vaid sellele iseloomuliku koostise.

Maitse poolest erineb Himaalaja sool teistest soolaliikidest oluliselt. Selle aroom ja maitse täiendavad suurel määral toor- ja valmistoiduainete maitset. Seda täiesti puhast, ilma lisaaineteta soola kaevandatakse Himaalaja mägedes käsitsi, kasutamata lõhkeaineid ning järgides esivanemate iidseid traditsioone. Roosa Himaalaja sool sisaldab 84 elementi ja 200 keemilist ühendit.

Granulomeetria järgi on võimalik järgmiste roosa Himaalaja soola liikide tootmine:

– mikropeen (graanulite suurus ei ületa 0,1 mm)

– ultrapeen (graanulite suurus ei ületa 0,5 mm)

– peen (graanulite suurus ei ületa 1,0 mm)

– keskmine (graanulite suurus ei ületa 3,0 mm)

– jäme (graanulite suurus ei ületa 5,0 mm)

Peale standardse Himaalaja roosa soola kuuluvad meie sortimenti ka Himaalaja roosast soolast valmistatud soolaplaadid ja tükksool. Meie ettevõtte poolt pakutav Himaalaja roosa sool on läbinud ISO 9001 sertifitseerimise ning vastab HACCP sertifikaadile.


Kasutamine:

Himaalaja roosa soola kasutatakse laialdaselt toiduvalmistamises lauasoola asemel, sealhulgas ka roogade kaunistamiseks. Soolaplaate kasutatakse ka serveerimisnõudena, aga ka toidu valmistamiseks. Himaalaja soola plaatidel võib liha ja kala mõne aja jooksul säilitada, ning seejärel soojendatakse plaate aeglaselt kuni 200 °С ning kasutatakse tavalise pliidiplaadina. Himaalaja roosa sool ei ole kasulik mitte ainult toiduks kasutamiseks, vaid ka ravitoimet omava vannisoolana. Samuti kasutatakse Himaalaja roosat soola aktiivselt saunade ehituses dekoorelemendina ja tükksoola kasutatakse saunas sissehingatava teraapilise vahendina.


Pakend:                

– mõlemalt poolt lihvitud plaadid, 200 x 100 mm, paksus 25 mm

– ühelt poolt lihvitud plaadid, 200 x 100 mm, paksus 25 mm

– mõlemalt poolt lihvitud plaadid, 200 x 100 mm, paksus 50 mm

– ühelt poolt lihvitud plaadid, 200 x 100 mm, paksus 50 mm

– kilest kotid, 1,0 kg

– polüpropüleenist kotid, 25 kg


 

Peamised keemilised näitajad:

Norm
Naatriumkloriid (NaCl) 98,5%
Niiskusesisaldus (H2O) 0,07%
Vees lahustamatute ainete sisaldus 0,01%
Kaltsium (Ca) 50 mg/kg
Magneesium (Mg) 30 mg/kg
Sulfaat (SO4) 300 mg/kg

 

Päring

Go to Top