Description
K+S vähendatud naatriumisisaldusega toidusool on mineraalsool, mis sisaldab 50% naatriumkloriidi ning millele on lisatud kaaliumi, magneesiumi ja kaltsiumi. Sellel soolal on imeline aroom ja see ei erine maitse, soolasuse ja värvi poolest tavalisest soolast. Selline sool on tõeline leid inimestele, kes hoolivad oma tervisest ja soovivad vähendada tarbitava soola hulka, säilitades samal ajal toidu head maitset.
Sool on peamine naatriumiallikas, mis on keha jaoks väärtuslik ja oluline aine. Naatriumkloriidil on organismis oluline füsioloogiline roll osmootse tasakaalu ja soolhappe sekretsiooni säilitamisel maos. Soolaste toitudega liialdamise tagajärjel ületab naatriumi tarbimine soola kujul sageli soovitatavat kogust. Tarbitava naatriumi kogust soovitatakse piirata, kuna selle ülejääk hoiab kehas vett kinni ning koormab südant ja neere, mis omakorda põhjustab vererõhu tõusu ja tursete teket. Naatriumi ülejäägi sümptomiteks on tugev janu, higistamine, hüperaktiivsus. Riskirühma kuuluvad ülekaalulised inimesed, rasedad, eakad ja diabeetikud.
K+S vähendatud naatriumisisaldusega toidusoola kasutamine tavapärase soola asemel parandab inimese vaimset ja füüsilist võimekust, vähendab märkimisväärselt naatriumi tarbimist, mis omakorda aitab vähendada hüpertensiooni tekkimise ohtu ning rikastab dieeti kaaliumi-, magneesiumi- ja kaltsiumisooladega, mis on vajalikud südame-veresoonkonna ja närvisüsteemi normaalseks tööks.
Mikroelementide tähtsus:
Kaalium on hädavajalik südame, närvi- ja lihassüsteemi toimimiseks, kehast liigse niiskuse eemaldamiseks, normaalse vererõhu säilitamiseks.
Magneesium vähendab hüpertensiooni ja ateroskleroosi tekke riski, on oluline pärgarterite toonuse ja südame löögisageduse säilitamiseks ning aitab säilitada tugevat luustiku struktuuri.
Kaltsium kontrollib meie südamelööke, osaleb vere hüübimisprotsessis, annab meie lihastele käsklusi lõdvestumiseks või kokkutõmbumiseks, osaleb meie rakkude omavahelises ühendamises ja selle protsessi reguleerimises, osaleb seedimis-, eritumis-, närviprotsessides, mõjutab immuun- ja reproduktiivsüsteemi.
Kasutamine:
Seda kasutatakse toiduainetööstuses, kus on vajalik vähendatud naatriumkloriidi sisaldus. Saab kasutada ka kodus toiduvalmistamiseks. Selle soola kasutamine tavapärase soola asemel ja lisamine kogu pere toidule, sealhulgas lastele alates esimesest eluaastast, aitab vältida paljusid naatriumkloriidi liigtarbimisega seotud vaevusi.
Soovitatav rasedatele ja imetavatele naistele tursete ennetamiseks, hüpertensiooni- ja diabeedihaigetele ning rasvumisega ja eakatele patsientidele vererõhu normaliseerimiseks, südame ja neerude toimimise parandamiseks, kehakaalu langetamiseks, ning samuti kõigile lastele ja täiskasvanutele samade haiguste ennetamiseks.
Pakend:
– papist topsikesed dosaatoriga, 300 g
– kilest kotid, 25 kg
Peamised keemilised näitajad: |
Norm |
---|---|
Naatriumkloriid (NaCl) | 50% |
Kaaliumkloriid (KCl) | 44,5% |
Vees lahustamatute ainete sisaldus | 1,5% |
Magneesiumsulfaat (Mg SO4x7H2O) | 4,0% |
Kaltsiumkarbonaat | 1,0% |
Magneesiumhüdroksiidkarbonaat | 0,5% |
Lisainformatsiooni leiab tootja kodulehelt: https://www.kpluss.com/en-us/our-business-products/industry/food-processing/