Aprašymas

Tavalisel kujul söögisooda on hapukalt seebise maitsega peenkristalne valge pulber, mis reageerib hapetega. Sooda on naatriumvesinikkarbonaat (lad. Natrii hydrocarbonas), süsihappe ja naatriumi happeline sool. Teised nimetused: naatriumvesinikkarbonaat, teesooda, joogisooda, naatriumvesinikkarbonaat. Söögisooda keemiline valem: NaHCO3.

Meie ettevõtte poolt pakutav söögisooda on läbinud ISO 9001:2008 sertifitseerimise ning vastab HACCP sertifikaadile.


Kasutamine:

Naatriumvesinikkarbonaati (vesinikkarbonaati) kasutatakse keemia-, toidu-, kerge-, meditsiini- ja farmaatsiatööstuses, värvilises metallurgias ja igapäevaelus. See on registreeritud toidulisandina E500 (ii), sisaldub toidulisandis E500:

  • Keemiatööstuses – värvainete, vahtude ja muude orgaaniliste toodete, fluoriorgaaniliste ühendite, kodukeemia ning tulekustutite täiteainete tootmiseks.
  • Kergetööstuses – kingataldade kummi tootmisel ja kunstnaha tootmisel, naha parkimisel ja neutraliseerimisel pärast happeparkimist.
  • Tekstiilitööstuses – siidi- ja puuvillakangaste viimistlemiseks.
  • Toiduainetööstuses – pagariäris, kondiitritoodete ja gaseeritud jookide valmistamisel.
  • Meditsiinis – kontsentreeritud hapete poolt põhjustatud naha ja limaskestade keemiliste põletuste neutraliseerimiseks ja maomahla happesuse vähendamiseks.
  • Traditsiooniliselt kasutatakse söögisooda lahust hammaste ja igemete desinfitseerimiseks hambavalu korral ning samuti abistava vahendina tugeva köha, kurguvalu ja neelupõletiku korral.

Pakend:                

– pappkarbid, 0,5 kg

– kilest kotid, 25 kg

– polüpropüleenist kotid, 1000 kg (big bag)


 

Peamised keemilised näitajad:

Norm
Naatriumvesinikkarbonaadi massiosa, vähemalt 99,3%
Naatriumkarbonaadi massiosa, mitte üle 0,7%
Kloriidide massiosa NaCl-na, mitte üle 0,04%
Raud (Fe), mitte üle 0,005%
Kaltsium (Ca), mitte üle 0.05%
Sulfaat (SO4), mitte üle 0,02%

 

Lisainformatsiooni leiab tootja kodulehel: https://www.soda.ru/en/pages/detail/products_manufactured_by_soda/