Aprašymas
Tavalisel kujul söögisooda on hapukalt seebise maitsega peenkristalne valge pulber, mis reageerib hapetega. Sooda on naatriumvesinikkarbonaat (lad. Natrii hydrocarbonas), süsihappe ja naatriumi happeline sool. Teised nimetused: naatriumvesinikkarbonaat, teesooda, joogisooda, naatriumvesinikkarbonaat. Söögisooda keemiline valem: NaHCO3.
Meie ettevõtte poolt pakutav söögisooda on läbinud ISO 9001:2008 sertifitseerimise ning vastab HACCP sertifikaadile.
Kasutamine:
Naatriumvesinikkarbonaati (vesinikkarbonaati) kasutatakse keemia-, toidu-, kerge-, meditsiini- ja farmaatsiatööstuses, värvilises metallurgias ja igapäevaelus. See on registreeritud toidulisandina E500 (ii), sisaldub toidulisandis E500:
- Keemiatööstuses – värvainete, vahtude ja muude orgaaniliste toodete, fluoriorgaaniliste ühendite, kodukeemia ning tulekustutite täiteainete tootmiseks.
- Kergetööstuses – kingataldade kummi tootmisel ja kunstnaha tootmisel, naha parkimisel ja neutraliseerimisel pärast happeparkimist.
- Tekstiilitööstuses – siidi- ja puuvillakangaste viimistlemiseks.
- Toiduainetööstuses – pagariäris, kondiitritoodete ja gaseeritud jookide valmistamisel.
- Meditsiinis – kontsentreeritud hapete poolt põhjustatud naha ja limaskestade keemiliste põletuste neutraliseerimiseks ja maomahla happesuse vähendamiseks.
- Traditsiooniliselt kasutatakse söögisooda lahust hammaste ja igemete desinfitseerimiseks hambavalu korral ning samuti abistava vahendina tugeva köha, kurguvalu ja neelupõletiku korral.
Pakend:
– pappkarbid, 0,5 kg
– kilest kotid, 25 kg
– polüpropüleenist kotid, 1000 kg (big bag)
Peamised keemilised näitajad: |
Norm |
---|---|
Naatriumvesinikkarbonaadi massiosa, vähemalt | 99,3% |
Naatriumkarbonaadi massiosa, mitte üle | 0,7% |
Kloriidide massiosa NaCl-na, mitte üle | 0,04% |
Raud (Fe), mitte üle | 0,005% |
Kaltsium (Ca), mitte üle | 0.05% |
Sulfaat (SO4), mitte üle | 0,02% |
Lisainformatsiooni leiab tootja kodulehel: https://www.soda.ru/en/pages/detail/products_manufactured_by_soda/